Let Your Light Shine

5 tips to battle fear

door | mrt 25, 2020 | About me, Personal

5 tips to battle fear

door | mrt 25, 2020 | About me, Personal

 1. Het woord van God
  Wanneer ik bang ben blijf ik vaak vast in een bepaald patroon van negatieve gedachten. Mijn hoofd is een battle field waar ik ongeschonden uit probeer te komen. Teveel angst maakt ongelukkig Ik probeer al de gedachten die ik heb te onderzoeken. Ik onderzoek continu of een gedachte wel of niet helpend is. Piekeren is nooit helpend. Het brengt mij nergens en het is heel erg vermoeiend. Tegen jezelf zeggen dat je ergens niet aan mag denken helpt niet. Je zult al snel merken dat je er juist wel aan blijft denken.
  Mijn geloof helpt me enorm bij mijn angsten. In het woord van God staat heel vaak: fear not.
  Mijn favoriete bijbeltekst is: For the Spirit God gave us does not make us timid, but gives us power, love and self-discipline. En ik personaliseer deze tekst nog vaak naar mij persoonlijk.

  For the Spirit God gave us does not make ME timid, but gives ME power, love and self-discipline. Wat ik heb geleerd is om bijbelteksten nooit onvervuld terug komen en dat het zijn kracht nooit verliest, omdat het woord van God levend is.


 2. Praise and worship

When the praises goes up the blessings come down. Wanneer we tot God bidden en zingen zijn we beschermd. We prijzen zijn naam en maken hem groot. We leggen ons leven in zijn handen en vragen om dicht bij hem te mogen leven. Ik zet mooie muziek aan op mijn laptop en ik zing uit volle borst mee om hyperventilatie te voorkomen. Mijn motto was ook lang: feel the fear and do it anyway. Ik laat de angstige gedachten langzaam wegebben en probeer ze zo weinig mogelijk aandacht te geven.

 • Dankbaarheid
  Als het goed met me gaat dan hou ik me aan een bepaalde ochtendroutine. Ik kies voor een bepaalde routine met een dankbaarheidsoefening. Het is bewezen dat wanneer je denkt aan dingen waar je dankbaar voor bent je niet tegelijk angstig kunt zijn. WOA, daarom is het dus zo belangrijk om dankbaar te zijn.

 • Choose Joy
  Angst is niet een fijne emoties, maar we hebben angst ook nodig om ons te leiden. Zonder angst zouden we vaak in gevaar zijn. Ik ben me bewust van alles wat goed gaat. Ik kies bewust een lijstje van de dingen die mij gelukkig maken.

Mijn kinderen

De zon

Mijn vrijheid

Muziek

Een lekkere en gezonde vegetarische maaltijd

 • Sporten

Tijdens het sporten maak je endorfine aan. Je ontspant. Je zult merken dat je vanuit je hoofd meer aandacht zult richten naar je lichaam. Zorg dat je voldoende beweging krijgt gedurende de week.

Let’s GLOW for it

With love,

Marina Nubia

Pin It on Pinterest