Let Your Light Shine

Een stap in het onbekende durven te zetten

door | sep 27, 2016 | Personal

Een stap in het onbekende durven te zetten

door | sep 27, 2016 | Personal

Ik krijg inspiratie van de mensen om me heen en de mensen die ik tegenkom in mijn dagelijkse leven en zo ook vandaag. Op het moment zit ik te werken bij een hippe yoghurtbar in de stad, waar allemaal coole kids komen, hippe jonge moeders en excentrieke jonge mannen met hoge Dr martens. Ik voel me een beetje extra cool als ik daar aan het werken ben. Ik weet dat het raar is om in je eentje een high tea te doen, maar ik ga dat dus mooi binnenkort wel een keer doen.

 

Schuin tegenover mij zitten twee jonge vrouwen van ongeveer 35 jaar oud. Een van de vrouwen heeft 15 weken geleden een baby’tje gekregen. Dat weet ik omdat ze dit voordat haar vriendin binnenkwam aan één van de medewerkers aan het uitleggen was. De vriendin van de vrouw met het 15 weken oude baby’tje vraagt haar hoe het werk bevalt:

“En, werk, leuk?”
“Neeee.“ zucht de vrouw.
“Ik was al niet zo’n carrièretijger en meid nou al helemaal niet meer. “
Verliefd kijkt ze naar het schattige baby’tje die ze over haar schouder heeft gevouwen, ze drukt een kusje op zijn nog zachte fontanelletje en gaat voorzichtig goed zitten in haar stoel.
“Ik zou echt graag minder gaan werken, het doet me niks meer die cijfers, maar het is gewoon een hele ongunstige tijd.” De vrouw zucht nog eens. Haar vriendin knikt meelevend met haar verhaal mee.

Ik herken een bepaalde gelatenheid in haar stem. Als ik het goed interpreteer merk ik dat ze dol graag meer bij haar kindje wil zijn, maar twijfelt of ze het zou durven om te stoppen met werken en dat is ook niet zo gek, want dan zou ze in een wereld vol met onduidelijkheden treden. Kort luister ik nog een beetje mee met hun gesprek, maar wanneer de vrouw met het 15 weken oude baby’tje over gaat op het onderwerp billencrème die natuurlijk afbreekbaar is, haak ik af. Ik drink rustig mijn afgekoelde, groene thee.

 

 

 

Als ik inspiratie nodig heb, vind ik het zelf ook heerlijk om uren te kletsen met een vriendin. Het liefste met die ene vriendin waar ik heel veel respect voor heb. Ze begrijpt me en leert me veel over mijzelf, maar op een hele respectvolle manier en vaak zonder dat ze het zelf doorheeft, door haar eigen spirituele reis met mij te delen.

Het is heerlijk om met iemand te kunnen filosoferen die de kracht van een goed gesprek begrijpt. Er is niks zo fijn als iemand die je begrijpt. Iemand die snapt wat je bedoelt wanneer je je dromen uitspreekt en je op een hele milde manier de richting in wijst waar je naar toe moet.

Ik denk dat het hebben van de juiste mensen om me heen mijn grootste krachtenbron is. De vrouw met het 15 weken oude baby’tje zou misschien wel een zetje in haar rug kunnen gebruiken. En als ik naar mijzelf kijk heb ik heel veel zetjes in mijn rug nodig gehad.Ik heb op een punt gezeten dat ik even niet meer wist welke kant ik op moest met mijn leven. Ik had mijn afstudeer scriptie gehaald. Daar zat ik, ik zou bijna gaan afstuderen en ik moest me gaan oriënteren op een nieuwe richting om in te slaan. Het was tijd voor een nieuw avontuur. Maar HELP ik vond helemaal niks meer leuk aan wat ik had gestudeerd.

Zelf  moest ik de stap nemen om mijn hele leven om te gaan gooien, maar voor de ander kan het een verhuizing zijn, een nieuwe baan, stoppen met je werk, eigen baas worden, je relatie verbreken en het kan dus zijn dat je heel je leven opnieuw moet inrichten. Een hele spannende fase. Op het moment dat ik een nieuw avontuur moet aangaan in mijn leven zijn we vaak onze eigen grootste vijand, want zelf ben ik al heel goed in staat alle ‘tegens’ in een minuut onder elkaar op te schrijven en daar uitgebreid ontmoedigd van te raken. Het helpt niks!

Hieronder een aantal stappen die ik heb ondernomen. 

  • Zorg voor voldoende tijd om alleen te zijn.
  • Pak een groot wit vel en brainstorm er op los.
  • Schrijf de voor en tegens onder elkaar.
  • Praat met iemand die jou goed kent en je eerlijke feedback kan geven ongezouten de waarheid kan vertellen.
  • Laat je idee of droom soms ook even los en wat echt belangrijk is blijft hangen, die ene enge droom wil aandacht en zal je blijven achtervolgen. Wanneer dit het geval is, zou het wel eens zo kunnen zijn dat deze droom de droom is die je moet na gaan jagen.
  • Limiteer je gesprekstijd met mensen die niet achter je dromen staan.Er is niks zo demotiverend als mensen die HET GEWOON NIET SNAPPEN. Ik heb moeten leren om de gesprekken met dergelijke mensen zo kort mogelijk te houden.


Let’s do this 

En dan, DOE HET, probeer het en stap uit je comfort zone. Want als je aan het wachten bent op dat briefje uit de hemel waarop staat: ja, (vul je eigen naam in) dit moet je ZEKER doen, kun je lang wachten. In bijna alle gevallen zal dat briefje nooit komen. Maar er zullen wel veel mensen zijn die jou kunnen helpen bij het nemen van de juiste keuze. Door hun positiviteit, hun lef en door de ‘sparkle’ in hun ogen.

Kies deze mensen zorgvuldig uit en durf een stap in het onbekende te zetten.  Nu dat je alles op een rijtje hebt gezet, neem die stap dan maar. Eng blijft het toch.

With love M

 

 

Pin It on Pinterest