Let Your Light Shine

How to be stronger right now

door | mei 7, 2020 | Light

How to be stronger right now

door | mei 7, 2020 | Light

How to be stronger right now

We leven op het moment in een hele aparte tijd. Het corona virus heeft ons allemaal in de ban.
We lezen erover en we horen erover in het nieuws op alle kanalen. We kunnen er niet omheen.
In deze blog  wil ik schrijven over hoe je jezelf sterk kan houden in deze tijd en hoe ik met alle veranderingen omga.

In het begin was ik niet echt van het corona virus op de hoogte. Ik dacht dat het een ver van mijn bed show was, totdat ik hoorde dat het in Brabant het de meeste doden koste.
Al snel kwamen de maatregelen en was ook ik een onderdeel van de 1,5 meter samenleving.

Tijdens de lockdown heb ik me heel vaak heel erg verveeld. De corona kilootjes vlogen eraan als ik alleen maar keek naar zoetigheid. Na een tijdje besefte ik me dat ik moest stoppen met snaaien, om maar iets te doen te hebben. Ik werd weer een beetje streng voor mijzelf en mijn gewicht werd weer stabiel.

Daarna kwamen de kinderen ook nog eens thuis te zitten en moest ik als thuis lerares aan de bak.
het was niet makkelijk en het koste heel veel overredingskracht om op positief te blijven.

Planning en voorbereiden waren mijn to go to oplossingen. Ik heb wel eens een traantje gelaten, maar ik realiseerde me dat dit ok was.

Focus op wat goed gaat
Het is het makkelijkste om te kijken wat niet meer kan/kon, maar het is veel beter om te kijken wat nog wel kan. Je kunt bij de pakken neer gaan zitten en gaan klagen,  maar daar wordt je uiteindelijk alleen maar ongelukkig van. Ook al lees je bij wijze van spreken maar twee bladzijde per dag, het is toch iets en het draagt bij aan je algeheel goed voelen.

Be the light
Blijf op zoek naar dingen die je leuk vind om te doen, want daar ga je van stralen. En als jij straalt maak je andere mensen ook gelukkiger. Het nodigt uit om ook iets leuks te gaan doen.

Wees creatief
tijden als deze maken ons creatief. Wie kan jij blij maken, bij wie kan jij in de tuin een concert geven of een leuke doos op de vloer. Mijn moeder maakte een leuke gift box voor mijn schoonzusje met daarin de ingrediënten van een monchou taart die ze naar haar opstuurde voor de verjaardag van opa, mijn vader en haar schoonpa. Zo kunnen we dan wel misschien niet met zijn allen zijn verjaardag vieren, maar we kunnen wel allemaal tegelijk een taartje op zijn geboorte dag eten. Toen mijn oma jarig was gingen een aantal uit de familie voor haar zingen op de grond terwijl zij vanuit het balkon meeluisterde.
In plaats van dat we met zijn alleen pannenkoeken gingen eten zoals normaal kreeg de hele afdeling van mijn oma’s tehuis een pannenkoek te eten. We kunnen niet met zijn allen naar de pannenkoekenbakker, nou dan brengen we toch de pannenkoeken naar u. Het was een groot succes. Wees creatief en alles wordt makkelijker.
Gun jezelf rust

Ik realiseerde me dat te streng zijn voor mijzelf niks helpt. Ik hoef niet alles te kunnen en ik neem de dag zoals de dag komt. Ik probeer zoveel mogelijk routines toe te passen zodat de dag lekker snel voorbij gaat.

Ga zo door en geef niet op! Je bent er nog dus dan ben je goed bezig. Je ademt en je leeft! we are counting on you.

Geniet ervan.

Let’s grow for it

With love,

Marina

Pin It on Pinterest