Let Your Light Shine

Koffie-dates met Sandra Deira; personal growth

door | jul 10, 2018 | Talents

Koffie-dates met Sandra Deira; personal growth

door | jul 10, 2018 | Talents

 

 

Drie jaar lang heb ik gewerkt voor het team IamSHERO. Samen met 7 creatieve, gepassioneerde en getalenteerde jonge vrouwen uit Eindhoven en omstreken zijn we een stichting gestart, om andere vrouwen in de leeftijd van 17 tot en met 23 jaar aan te kunnen moedigen in hun dromen en levensdoelen.

 

Waar we begonnen als non-profit organisatie, zijn we nu onze vleugels aan het uitslaan en maken we kans om het concept winstgevend te maken. We richten ons op bewustwording, groei, ondernemen en stimuleren vrouwen en mannen hun creatieve dromen waar te maken. We organiseren workshops en evenementen voor iedereen die meer bewust wil leven en zijn ondernemersdroom wil waarmaken, daarnaast verzorgen we trainingen om de kansen van jonge vrouwen met een migratie achtergrond te verhogen op de arbeidsmarkt. Tot slot zijn we sinds een kortere periode ook actief op MBO-scholen binnen Eindhoven.

Ieder team-lid was gekoppeld aan 1 of meer trainee’s, zodat wij een ander kunnen voorzien van onze kennis, steun en netwerk. Samen creëren we een bewustere wereld en maken we de wereld een betere plek.

 

” Young women guiding young women.”

 

Een jaar lang was ik gekoppeld aan Sandra en was zij mijn trainee. We spraken af op verschillende locaties in gezellige en inspirerende barretjes of koffie-tentjes. We leerden elkaar kennen via een ander teamlid. Vanaf de eerste “koffie-date” zoals we onze meetings speels noemde klikte het tussen Sandra en mij. We konden uren kletsen over allerlei onderwerpen van het leven en moedigden elkaar aan voor onze dromen te gaan. We leerden van elkaar.

 

Hieronder het ervaringsverhaal van Sandra:

 

“De sessies met Marina voelde niet als een sessie of training, maar meer als afspreken met een vertrouwde vriendin. Het was heel erg prettig om iemand te kennen die je kan helpen door met je mee te kijken en je te motiveren. We spraken om de week af in een lunchroom of eettentje en noemden onze sessies  ‘koffie-dates’.

 

Het was makkelijk om ook meer persoonlijke dingen aan te kaarten, doordat Marina zichzelf ook heel open opstelde. Dat zorgde voor een veilige omgeving om me in te uitten.

 

Marina bood mij haar kennis en ervaringen om mijn doelen te bereiken. Ik verliet de afspraken altijd met een gemotiveerd en volledig gevoel. Zo hebben we gewerkt aan een klein bedrijfje die ik wilde opstarten, een geldbegroting om te zien of ik op mezelf kon wonen en wat mijn budget zou worden. Ook hebben we een plan opgesteld om actiever en bewuster te worden op het gebied van ecologie en diversiteit. Terugkijkend is de grootste verandering geweest op persoonlijk en sociaal-maatschappelijk gebied. Ik ben enorm gegroeid als persoon en in mijn visie op de wereld, waarmee ik anderen en mezelf weer stimuleer verder te  groeien.

 

Daarnaast was het ook echt een wisselwerking; zij helpt mij, ik hielp en help haar met haar onderneming. Zo heb ik haar bijvoorbeeld veel feedback gegeven op haar concept en help ik haar met foto’s maken en speel ik spelletjes met haar zoon. Die benadering zorgt voor een prettige, vertrouwde en gelijkwaardige sfeer waardoor een minder grote afstand wordt gecreëerd tussen Marina als trainer en ik als trainnee. Als ik moet benoemen waar precies mijn grootste groei zit, zou ik het volgende benoemen:

 

 

Het afgelopen jaar heb ik in mijn haar veranderd en mijn eigen textuur geaccepteerd. Daarnaast heb ik een andere blik op mezelf als vrouw van kleur.

 

Ik heb een bewustere blik ontwikkeld op het milieu en de wereld.

 

Ik heb meer voorbeeldfiguren om mij heen verzameld om naar te leven.

 

Ik heb meer connecties en een breder netwerk om me te helpen bereiken wat ik wil.

 

Ik heb meer inzicht en grip op mijn persoonlijke sterke en zwakte kanten.

 

We bezochten samen IamSHERO events met inspirerende sprekers, waardoor ik ben gestimuleerd om ook zelfstandig meer evenementen te bezoeken.

 

De gesprekken over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals de liefde, spiritualiteit en mentale gezondheid, hielpen mij ook op die gebieden te groeien.

 

Tot slot mijn groei op persoonlijk gebied;Ik heb een diepere wereldbeleving door meer inzichten in mens, milieu en mezelf.

 

Door het netwerk van IamSHERO heb ik de stap genomen te solliciteren bij het stagebedrijf van mijn dromen.

 

Mijn groei heb ik niet alleen te danken aan Marina, maar uiteraard aan mijzelf en aan het gehele team IamSHERO. “

 

-Sandra Deira.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest